ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΡΑΣΗ & ΑΥΤΙΣΜΟΣ», 12-13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το παιδιατρικό θεραπευτήριο ΝΟΗΜΑ έχει την τιμή να φιλοξενεί για 2η φορά τον κ. Βασίλη Κόκοτα, συμπεριφορικό οπτομέτρη, για τη διεξαγωγή του 2ήμερου σεμιναρίου στις δυσκολίες αισθητηριακού αυτό-προσδιορισμού του ατόμου με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν και θα συζητηθούν οι ιδιαιτερότητες των ατόμων με αυτισμό στην οπτική αντίληψη καθώς και οι αντισταθμιστικές τους δράσεις για αντιμετώπιση αυτών.

Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τα αίτια των δυσκολιών στη βλεμματική τους επαφή, όπως και τους λόγους για τους οποίους τα άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές έχουν εμμονή και προσκόλληση να κοιτάζουν από ασυνήθιστες οπτικές γωνίες. Θα αναλυθεί η δυσκολία σε μοίρασμα και διατήρηση προσοχής. Η αντίληψή τους για τη σχέση εικόνας – φόντου θα δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Στερεότυπες κινήσεις θα αναλυθούν μέσα από τη όραση , όπως και η δυσκολία ανάλυσης εικόνων σε συναισθηματικό επίπεδο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε: Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, Εκπαιδευτικούς, Οφθαλμιάτρους, Οπτομέτρες, Παιδιάτρους, Παιδοψυχιάτρους.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής ΕΔΩOrasi & Avtismos